top of page

První domácí zápasy. Muži vyhráli 9:0. Dorost těsně prohrál.

Třetí hrací kolo konečně přisoudilo hráčům Slovanu domácí zápas. Soupeřem mužů byl Svinov, proti kterému museli odčinit zbytečnou prohru v Třebovicích z minulého kola. A vyšlo to na jedničku. Devět gólů, jeden hattrick, dominantní výkon a tři body. Co víc si přát. Dorostenci si chtěli proti Lokomotivě spravit chuť po těsné porážce v minulém kole. Špatný vstup do druhého poločasu však způsobil, že i z druhého zápasu odešli jako poražení.



Výkon jako na houpačce s hořkým koncem pro náš dorost.

Minulý zápas dorostu proti Svinovu jasně ukázal, že mladíci Slovanu mají kvalitu, kterou však nedokážou udržet po celý zápas. Domácí zápas s Lokomotivou Ostrava to jen potvrdil.

První poločas poskytnul průměrný fotbal z obou stran. Jak slovanisté, tak hráči "Lokotky" předvedli řadu pohledných akcí, které následně vyvážili spoustou chyb a nepřesností.

Gólový účet zápasu se otevřel v 16. minutě, když domácí využili převahu a šli do vedení. Centr za obranu si našel Martin Horvath, který běžel z pravé strany sám na gólmana. Střílenou přihrávkou našel ještě lépe postaveného Jakuba Šrámka, který měl před sebou zcela odkrytou bránu.

Vedení však našemu týmu netrvalo ani minutu, když po chybě v obraně propálil Nikela ránou na přední tyč Sivák. Slovan se však nesesypal a dále útočil a hnal se za dalším gólem. Ten přišel ve 21. minutě. Rohový kop zahrávaný Horvathem letěl přesně na Matějku. Gólman hostů balón podběhl, hostující hráči jakoby zamrzli a Matějka tak měl dost času na to, aby si balón zpracoval a poslal jej do brány. Po tomhle gólu pokračovala převaha Slovanu. "Lokotka" hrozila jen z protiútoků, které si však domácí zvládali hlídat a nic nenasvědčovalo tomu, co se mělo mezi 30. a 50. minutou stát. Právě v této dvacetiminutovce se dorostenci Slovanu sesypali a vedení 2:1 se proměnilo na stav 2:6!!!

Až v tuto chvíli mladíci Slovanu ukázali svou skutečnou sílu. V poslední desetiminutovce nejprve využil krásnou akci svým spoluhráčů Robert Bilik, o minutu později vymetl šibenici Jan Ruck a druhý gól si připsal také Matyáš Matějka a během pouhých pěti minut tak snížili na 5:6 a dostali se zpátky do zápasu. Honba za vyrovnáním však logicky způsobila otevřenější obranu, a v poslední minutě základní hrací doby unikl hostující Kondáš a svým 5. gólem v zápase zvýšil na 5:7.

V tu chvíli by už nikdo neřekl, že konec bude ještě zajímavý. Rozhodčí však nastavil 5 minut, během kterých Matějka opět snížil na rozdíl jednoho gólu a v závěrečné minutě Slovan šahal po vyrovnání, když centr z pravé strany měl na hlavě Ruck. Tomu však chybělo pár centimetrů výšky a jeho hlavička tak nebyla přesná. Touto akcí zápas skončil a dorost si tak připsal druhou porážku o gól.


Hodnocení trenéra Veselého:

"První poločas i přes výsledek nepatřil k našim nejhorším. Druhý poločas jsme však začali tragicky, což nás de facto stálo zápas. Není překvapení, že jsme k tomu hráčům v šatně něco řekli. Posledních 10 minut jsme to byli MY! Kombinační útočný fotbal s vysokým pressingem vedl k 5 brankám a zdramatizování závěru. Jde vidět, že to v nás je…jen hrát celých 80 minut a nejen 10! Bohužel jsme opět bez bodu . V úterý jsme však znovu na tréninku s hlavou nahoře a odhodláním makat tvrdě dál!"

Muži Slovanu napravil kiks z minulého týdne vysokou porážkou Svinova

Velká převaha, ale také chyby v obraně, spousta nevyužitých šancí a porážka 2:4. Tak lze nejlépe popsat poslední zápas Slovanu v Třebovicích. Tento kiks bylo třeba napravit a víkendový zápas na to byl ideální. Naše muže čekal první domácí zápas sezóny, navíc proti týmu, od kterého se letos moc neočekává.

Už od začátku zápasu bylo jasné, který tým bude diktovat tempo. Domácí hráči od první minuty drželi míč na svých kopačkách a hosté čekali jen na jejich chyby. Nutno říct, že na začátku bylo těch chyb a nepřesností poměrně dost. Žádná velká šance z toho ale pro hosty nebyla. Naopak na druhé straně hřiště bylo velmi rušno. První velká šance ještě gólem neskončila. Kolem 15. minuty se v pokutovém území objevil zcela osamocený Brinzík, který se pokusil gólmana technicky obstřelit na zadní tyč. Míč však skončil nad bránou. Bylo ale jen otázkou času, kdy Slovan otevře skóre.

Ve 22. minutě se Svinov neúspěšně pokusil o protiútok, díky čemuž se jim mírně otevřela obrana, čehož Slovan okamžitě využil. Míč získal na polovině hřiště Klíma, který si na pravé straně hřiště všiml Jana Pauloviče, který si nabíhal do pokutového území. Klíma na nic nečekal, poslal Paulovičovi míč přesně do běhu a mladý křídelník se následně v samostatném nájezdu nemýlil a střelou mezi nohy brankáře hostů vstřelil první branku zápasu.

Netrvalo to dlouho a Slovan se radoval podruhé. Ve 33. minutě zahrávali domácí rohový kop, který ještě gólem neskončil, odražený míč se však po chvíli dostal ke Kubincovi, který nacentroval míč zpět do šestnáctky přesně na Oleše, který usměrnil balón do brány. Kapitán Slovanu se následně angažoval i v následující gólové akci. Po pohledné akci se míč dostal k Brinzíkovi, který byl na hranici šestnáctky poměrně osamocený. Byl však zády k bráně a proto se raději rozhodl míč posunout míč na Oleše, který se z pozice stopera vydal na cestu za druhým gólem a míč, který mu šel proti noze poslal dělovkou za záda Vojtála a zvýšil na 3:0. V té době svítila na výsledkové tabuly 45. minuta, a tak byl tento gól to poslední, co nám 1. poločas nabídl.

O přestávce proběhla tombola, ve které na fanoušky čekalo mimo jiné tričko Slovanu Ostrava. Vítězem této hlavní ceny se stal Martin Sleczka. GRATULUJEME!

Pokud někdo čekal, že tříbrankové vedení bude Slovanu stačit a zmírní ve svém tlaku, nemohl se plést více. Tři minuty stačili k tomu, aby gólman Svinova lovil míč z brány počtvrté. Tentokrát šlo o krásnou individuální akci zkušeného Milana Travnička, který si poradil s několika hráči Svinova a z hranice pokutového území poslal míč přesně k tyči. Velkou roly ve druhém poločase následně sehrál Jiří Toma. Ten o poločase nahradil zraněného Brinzíka a po celý poločas trápil obranu Svinova. Svou první šanci Toma sice prováhal, když tváří v tvář brankáři až příliš dlouho otálel se zakončením, ale v 60. minutě už se nemýlil. Skvěle hrající Kubinec si dokázal na pravé straně udělat dostatek místa, díky čemuž měl dostatek času na nalezení Tomy, který prakticky z identické pozice jako Trávníček, zamířil neméně přesně a Vojtál se opět mohl za balónem jen ohlédnout.

O 5 minut později uzavřeli domácí první set. Z rohového kopu nejprve Oleš trefil hlavičkou břevno, míč se následně odrazil k Trávníčkovi, který ještě našel Trunkáta v lepší pozici. Ten vystřelil k pravé tyči, ale díky teči jednoho z obránců míč nakonec skončil u tyče levé. "Kanár" byl na světě.

V poslední dvacetiminutovce se Slovan ještě snažil dosáhnout na hranici deseti gólů. Nakonec z toho však byli jen tři další góly a finální výsledek 9:0. V 75. minutě propálil gólmana Klíma a v posledních deseti minutách se opět ukázal Toma, který si v 82. a 87. minutě došel pro hattrick. Zmínit můžeme ještě krásnou individuální akci Koukala, kdy si na levé straně poradil s dvojicí obránců, následně se ale nedokázal rozhodnout jestli z nulového úhlu zkusí propálit brankáře nebo zkusí najít někoho před bránou.


Výhra 9:0 nejen odčinila prohru v Třebovicích, ale hlavně pozvedla náladu týmu před nepříjemným zápasem v Šenově. Ten se uskuteční v sobotu od 16 hodin. Budeme rádi, když si uděláte čas a přijdete slovanisty podpořit.

Naše dorostence čeká "anglický víkend". Nejprve budou ve čtvrtek od 16:30 hostit Ostravu-Jih a o dva dny později je čeká venkovní zápas s Koblovem.


Hodnocení zápasu trenérem Olešem:

"Zápas nezačal podle našich představ, zase jako v předchozích zápasech bylo hodně nepřesností, zkažených přihrávek a nedostupovalo se v čas k soupeřovým hráčům! Po prvním vstřeleném gólu jsme začali přebírat kontrolu zápasu a podařilo se vstřelit do poločasu ještě 2 což rozhodlo! Druhý poločas už byl plně v naší režii a jsem rád za hodně branek, které se nám podařilo vsítit!"

24 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page